Kees van der Kooij nieuwe schipper Stêd Dockum

woensdag 26 oktober 2016

Kees van der Kooij nieuwe schipper Stêd Dockum

De 52-jarige Kees van der Kooij uit Woudsend wordt de nieuwe schipper op het Dokkumer skûtsje "Stêd Dockum". Na een voortvarende maar ook enerverend eerste jaar wil het bestuur en bemanning verder professionaliseren.  

Stêd Dockum denkt met Kees een uitstekende "skipper" te hebben gevonden die een uitstekende match is met de bemanning en bestuur. "Het gevoel is erg goed" aldus Jitze Smids, voorzitter van het bestuur Stêd Dockum. "Met Kees kunnen we een vervolgstap maken in dit prachtige avontuur en de regio Dokkum en ook onze sponsoren op een waardige manier vertegenwoordigen en - op termijn - een goede prestatie neerzetten", aldus Jitze.

Kees van der Kooij is ondernemer in Woudsend waar hij zijn watersportbedrijf heeft. In het verleden was Kees vier jaar lang fokkenist op het skûtsje “De Goede Verwachting” en 1 jaar op “De Driuwpôlle”. Na een jaar rust, besloot hij zelf een team te formeren en nam deel aan de IFKS in de jaren 2010-2014 met het Skûtsje De Zeldenrust.  

In 2010 promoveerde De Zeldenrust bij de IFKS meteen naar de B-klasse, een jaar later werd Kees met zijn bemanning kampioen in de B-klasse en promoveerde daarmee door naar de A-klasse.  Een prestatie van formaat!

Het voltallige bestuur van Stêd Dockum is erg ingenomen met Kees. "Hij is in staat om een hecht team te smeden maar brengt ook de juiste dosis vakkennis mee waardoor we veel kunnen leren", aldus Jelle van Netten (bestuurslid Stêd Dockum) zelf ook wonende in Woudsend.

"Jelle en ik wonen beide in Woudsend. Jelle benaderde mij om schipper op de Stêd Dockum te worden. Tijdens een eerste proefvaart begon het toch echt weer te kriebelen, het blijft toch machtig mooi, zeilen op zo'n Skûtsje met een ploeg enthousiaste mensen. " aldus Kees van der Kooij. "Vooral de gedrevenheid van het team gaf voor mij de doorslag om ja te zeggen!".
Copyright © 2015 Skûtsje Stêd Dockum Alle rechten gereserveerd